طلای آبشده و مزایای آن

طلای آبشده

طلای آبشده معمولا از ذوب طلای متفرقه (Scrap Gold) بدست می‌آید. منظور از طلای متفرقه جواهرات دست دوم و شکسته و کهنه است که به طلا فروشی‌ها می‌فروشیم.

طلافروشان برای اینکه این نوع از طلاها بلا استفاده نماند و دوباره وارد چرخه مالی شود، آن‌ها را به کارگاه فرستاده و در آنجا با کوره‌های مخصوص ریخته‌گری طلا و جواهرات ذوب می‌کنند تا طلای ذوب شده بدست بیاید.

شکل و ابعاد طلای آب شده چگونه است؟

طلای ذوب شده می‌تواند به هر شکل و ابعادی باشد و قانون خاصی برای مشخص کردن شکل و ابعاد آن نیست. متداول‌ترین شکل طلای آبشده بصورت مکعب است. مفتولی بودن شکل طلای ذوب شده به طلاسازان این کمک را می‌کند تا هر اندازه طلا برای مصنوعات طلا لازم دارد، قیچی کرده و آبشده باقیمانده را دست نخورده باقی بگذارد.

به علاوه حمل و نقل طلای ذوب شده به شکل مفتول برای عموم مردم و همچنین طلا فروشان راحت‌تر از اشکال دیگر آن است.

طلای آبشده چند عیار است؟

همانطور که قبلا گفت طلای ذوب شده اغلب از ذوب کردن جواهرات فرسوده بدست می‌آید. از آنجایی که عیار جواهرات و مصنوعات طلا در ایران ۱۸ (۷۵۰ از ۱۰۰۰) است، طبیعتا عیار آب شده هم ۱۸ است، البته ممکن مقدار آن کمی کمتر یا بیشتر باشد.

عیار طلای آب شده را چگونه مشخص می‌کنند؟

برای تخمین عیار طلای آبشده، کمتر از نیم گرم از آن را با قیچی مخصوص اینکار می‌برند و به ری‌گیری می‌دهند، تا پس از انجام آزمایش‌هایی روی این قطعه عیار آن مشخص شود.

سپس ری‌گیری قطعه آزمایش شده را در پاکتی گذاشته و تحویل می‌دهد. همچنین شماره‌ رسیدی که روی پاکت و قبض ری‌گیری ثبت شده را بر روی آبشده درج می‌کند و انگ می‌زند.

اگر از شما به عنوان حسابدار مغازۀ طلافروشی خواستند «انگ آبشده را بخوان» باید همان شماره‌ای که روی آبشده درج شده را بخوانید. علاوه بر انگ، نام ری‌گیری نیز روی آبشده کوبیده می‌شود.

فهرست محتوا

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

صفحه اصلیتحلیل هااخباردوره های آموزشی